Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 16:58

  O Λουίτζι Nτι Μάιο συναντά τα "Κίτρινα Γιλέκα"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, προερχόμενος από το "Κίνημα των Πέντε Αστέρων", συναντήθηκε στη Γαλλία με τα "Κίτρινα Γιλέκα" προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

  Την έντονη αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης προκάλεσε η απόφαση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ντι Μάιο να συναντηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα με εκπροσώπους των κίτρινων γιλέκων.

  Μπορεί ο Λουίτζι ντι Μάιο να θριαμβολογεί λέγοντας ότι "ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις", το δε γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως "ανεπίτρεπτη πρόκληση" το πέρασμά του στη Γαλλία για τη συνάντηση με ορισμένα "Κίτρινα Γιλέκα". Το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο του ο Ντι Μάιο κατάφερε να σπείρει ζιζάνια μέσα στο ίδιο το κίνημα.

  Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε από την πλευρά των "Κίτρινων Γιλέκων" ο Κριστόφ Σαλανσόν, γνωστός για ορισμένες ακραίες θέσεις του. Ορισμένα μέλη της λίστας για τις ευρωεκλογές είχαν επίσης προσκληθεί και αυτό παρά τις αντιρρήσεις της επικεφαλής της λίστας Ίνγκριντ Λεβαβασέρ, η οποία τελικά δεν συμμετείχε στη συνάντηση.

  Οργισμένο μήνυμα γαλλικού YΠΕΞ προς Ιταλία

  Εξοργισμένη από τον αυτοπροσδιορισμό του Σαλανσόν ως εκπροσώπου της λίστας, η Λεβαβασέρ δήλωσε έκπληκτη από τη στροφή των γεγονότων: "Σφετερίζεται και καταστρέφει τη δουλειά μας, είναι ο κόσμος των καρχαριών που αυτοπροσκαλείται στην καρδιά του έργου μας" τόνισε.

  Παρά την παρουσία στη συνάντηση ορισμένων μελών της λίστας, η επικεφαλής επέμεινε λέγοντας ότι ο ερχομός του Ντι Μάιο "δεν έχει καμία σχέση με τη λίστα".

  Από την πλευρά του το υπουργείο, έστειλε το δικό του φιρμάνι στην Ιταλία: "Ο κ. Ντι Μάιο, ως μέλος της κυβέρνησης, πρέπει να φροντίσει να μην υπονομεύει με τις συνέχεις παρεμβάσεις του τις διμερείς σχέσεις, προς όφελος των δύο χωρών" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ