Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Φεβ-2019 10:26

  Ryanair: Ζημίες 19,6 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

  Ryanair: Ζημίες 19,6 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε τη Δευτέρα καθαρές ζημιές της τάξης των 19,6 εκατ. ευρώ (22,4 εκατ. δολ) για το τελευταίο τρίμηνο του 2018,  έναντι κερδών 105,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% στα 1,53 δισ. ευρώ, ενώ αύξηση 8% παρουσίασε και ο αριθμός των επιβατών.

  Τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν αρνητικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ζημιές 7 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις ζημιές της θυγατρικής Laudamotion, η Ryanair είχε απώλειες 46,5 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

  Νωρίτερα εντός του μήνα είχε περικόψει το outlook κερδών της στο έτος στο 1 - 1,1 δισ. ευρώ,  έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,1 - 1,2 δισ. ευρώ.

  Ο CEO της εταιρείας Michael O'Leary έκανε λόγο για "απογοητευτικά" αποτελέσματα. "Μολονότι μία ζημία 20 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο είναι απογοητευτική, μας παρηγορεί το γεγονός ότι οφείλεται αποκλειστικά στους πιο αδύναμους του αναμενομένου ναύλους, γεγονός που επιτρέπει στους πελάτες μας να απολαμβάνουν χαμηλές τιμές - ρεκόρ, πράγμα καλό για την τωρινή και τη μελλοντική ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ