Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιαν-2019 12:44

  ΕΚΤ: Αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

  ΕΚΤ: Αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναθεώρησαν καθοδικά τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, επικαλούμενοι τα τελευταία αδύναμα οικονομικά στοιχεία αλλά και τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.

  Ειδικότερα, οι εμπειρογνώμονες χαμήλωσαν την εκτίμηση τους για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο 1,5% αυτό το έτος και το επόμενο από 1,8% και 1,6% προηγουμένως.

  Οι βασικό λόγοι για την υποβάθμιση είναι "τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στο τέλος του 2018 και σε αυτό το πλαίσιο η χαμηλότερη δυναμική [της οικονομίας] καθώς μπαίνει στο 2019, καθώς και η χαμηλότερη παγκόσμια δραστηριότητα στο εμπόριο", όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

  Η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι η ανάπτυξη ενδεχομένως να αποδυναμωθεί περαιτέρω στο ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit, περαιτέρω κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ή εάν η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας περάσει και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

  Οι εμπειρογνώμονες της κεντρικής τράπεζας αναθεώρησαν χαμηλότερα και τις εκτιμήσεις τους για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, στο 1,5%  αυτό το έτος από 1,7% προηγουμένως και 1,6% το 2020 από 1,7%.

  Οι αναθεωρήσεις προβλέψεις έρχονται στον απόηχο της προειδοποίησης του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι στις οικονομικές προοπτικές ενισχύονται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων