Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 12:09

  Κίνα: Στο χαμηλότερο σημείο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο ρυθμός των γεννήσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Στο χαμηλότερο σημείο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ο ρυθμός των γεννήσεων

  Ο ρυθμός των γεννήσεων στην Κίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πριν από 70 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς η χαλάρωση των ελέγχων του πληθυσμού δεν κατάφερε να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να αποκτούν περισσότερα μωρά.

  Ο ρυθμός των γεννήσεων παρέμεινε στις 10,94 ανά χίλιους κατοίκους, ο χαμηλότερος από το 1949 και κάτω από τις 12,43 ανά χίλιους κατοίκους που ήταν το 2017, έδειξαν τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία. Ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν το 2018 ήταν κατά δύο εκατομμύρια χαμηλότερος, στα 15,23 εκατομμύρια.

  Το ποσοστό της φυσικής αύξησης του πληθυσμού, αφαιρουμένου του αριθμού των γεννήσεων, επιβραδύνθηκε επίσης στο χαμηλότερο σημείο μετά τον καταστροφικό λιμό των αρχών της δεκαετίας του 1960.

  Το 2016 η Κίνα επέτρεψε στα ζευγάρια που ζουν στις πόλεις να αποκτούν δύο παιδιά, αντικαθιστώντας την πολιτική του ενός παιδιού που ίσχυε από το 1979, καθώς οι διαμορφωτές της κινεζικής πολιτικής ανησυχούν για τη μείωση της γεννητικότητας και την ταχεία αύξηση των ηλικιωμένων στον πληθυσμό της χώρας.

  Τον Ιανουάριο, μια δεξαμενή σκέψης που συνδέεται με την κυβέρνηση προειδοποίησε πως ο πληθυσμός της δεύτερης μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να αρχίσει να συρρικνώνεται από το 2027.

  Η στατιστική υπηρεσία δεν αναφέρει κάποιον λόγο για τη μείωση του ρυθμού των γεννήσεων, όμως η οικονομική ανάπτυξη έπεσε πέρυσι στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων