Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιαν-2019 13:25

  Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης εξετάζει η PG&E -βυθίζεται 51% η μετοχή

  Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης εξετάζει η PG&E -βυθίζεται 51% η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:41

  Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα σκοπεύει να υποβάλει γύρω στις 29 Ιανουαρίου η αμερικανική εταιρεία κοινής ωφέλειας PG&E, με αποτέλεσμα η μετοχή της να βυθίζεται 51% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Η εταιρεία δεν αναμένει το νέο καθεστώς να επηρεάσει τις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρισμού ή φυσικού αερίου προς τους πελάτες της και ότι οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουν να πληρώνονται καθώς αναμένει να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση DIP 5,5 δισ. δολαρίων τη στιγμή που θα υποβάλει το αίτημα. 

  Η επιλογή του άρθρου 11 ήρθε αφότου η εταιρεία εξέτασε μια σειρά επιλογών για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια.

  "Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην ασφάλεια του συστήματος καθώς θα συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους μετόχους προκειμένου να εξεταστεί μια σειρά εναλλακτικών που θα διασφαλίσει την ασφαλή παράδοση φυσικού αερίου και υπηρεσιών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος μακροπρόθεσμα σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να παρουσιάζει προκλήσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής", ανέφερε η PG&E.

  H μετοχή έχει χάσει το 63% της αξίας της τους τελευταίους τρεις μήνες έως το κλείσιμο της Παρασκευής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων