Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιαν-2019 11:38

  Το πολύ μία αύξηση επιτοκίων εντός του 2019 αναμένει από τη Fed η Berenberg

  Το πολύ μία αύξηση επιτοκίων εντός του 2019 αναμένει από τη Fed η Berenberg
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρακτικά της Fed από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προβεί σε αύξηση των επιτοκίων το πρώτο εξάμηνο του 2019 και ότι θα αυξήσει τα επιτόκια το πολύ μία φορά αυτή τη χρονιά, επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα Berenberg. 

  Όπως σημειώνει σε ανάλυσή της, τα πρακτικά, που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, αποκαλύπτουν έντονες συζητήσεις για τους ενδεχόμενους κινδύνους από την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τις αναφορές από τις επαφές με επιχειρήσεις, από τα ζητήματα του εμπορίου και τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, που έρχονται σε αντίθεση με τη δημοσιοποίηση σταθερά ισχυρών οικονομικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. Λίγοι διαμορφωτές νομισματικής πολιτικής ήταν κατά της αύξησης των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και πολλοί θεώρησαν ότι η Fed θα πρέπει να μη βιαστεί στις επόμενες κινήσεις της, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων. 

  Η μέση πρόβλεψη των διαμορφωτών πολιτικής για την ανάπτυξη το 2019 μειώθηκε στο 2,3% από 2,5%. Γενικά, οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν τους κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας σχεδόν ισορροπημένους, αλλά ορισμένοι επισήμαναν πως οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να έχουν αυξηθεί. Οι κίνδυνοι που επισημάνθηκαν ήταν αρκετοί: 1) Μεγαλύτερη του αναμενομένου επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη 2) γρήγορη εξασθένηση των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης 3) κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων 4) περαιτέρω σύσφιγξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών και 5) μεγαλύτερες του αναμενομένου αρνητικές συνέπειες από τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων