Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιαν-2019 21:49

  Πρακτικά Fed: Υπήρξε διαφωνία για την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο

  Πρακτικά Fed: Υπήρξε διαφωνία για την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς των ΗΠΑ (FOMC) ψήφισε ομόφωνα τον Δεκέμβριο υπέρ της αύξησης των επιτοκίων για τέταρτη φορά εντός του 2018.

  Αλλά πίσω από την πρόσοψη αυτής της συμφωνίας, υπήρξαν "μερικοί" αξιωματούχοι που τάχθηκαν υπέρ του διαλείμματος από την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

  Υποστήριξαν ότι ο αδύναμος πληθωρισμός προσφέρει στην κεντρική τράπεζα "κάποια ευελιξία για να περιμένει να δει" πως θα εξελιχθούν τα οικονομικά στοιχεία εν μέσω μιας αύξησης στη μεταβλητότητα στις αγορές και της αβεβαιότητας για το παγκόσμιο οικονομικό outlook.

  Στο τέλος, τα μέλη της FOMC με δικαίωμα ψήφου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αύξηση των επιτοκίων.

  "Παρότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες ήταν πιο σφικτές και η παγκόσμια ανάπτυξη είχε περιοριστεί, τα μέλη εξέφρασαν εν γένει την εκτίμηση πως η ανάπτυξη θα παραμείνει πάνω από την τάση και πως η αγορά εργασίας θα παραμείνει ισχυρή", αναφέρουν τα πρακτικά.

  Τα μέλη που ψήφισαν είπαν ότι δεν βλέπουν την ανάγκη για πολλές περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

  "Η FOMC έκρινε πως ένας σχετικά περιορισμένος βαθμός επιπλέον σύσφιξης θα ήταν ενδεχομένως κατάλληλος", επισημαίνεται στα πρακτικά.

  Για το 2019, "πολλοί" αξιωματούχοι εκτίμησαν πως η Fed έχει την πολυτέλεια να κάνει υπομονή ως προς την περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της.

  Ένας αριθμός αξιωματούχων υποστήριξε ότι η Fed πρέπει να προσέξει τους κινδύνους καθοδικής απόκλισης και τις επιπτώσεις των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων προτού προβεί σε άλλες αλλαγές στην πολιτική. Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η πορεία της πολιτικής δεν είναι προκαθορισμένη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων