Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιαν-2019 15:31

  Bostic (Fed): Κοντά στο ουδέτερο επίπεδο τα αμερικανικά επιτόκια

  Bostic (Fed): Κοντά στο ουδέτερο επίπεδο τα αμερικανικά επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Raphael Bostic δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει οδηγήσει τα επιτόκια περίπου στο επίπεδο που θα πρέπει να είναι αυτή την περίοδο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  "Μια υπομονετική προσέγγιση στις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στη νομισματική πολιτική τα επόμενα χρόνια είναι πλήρως δικαιολογημένη υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας για την κατάσταση της οικονομίας και για το επίπεδο των επιτοκίων που είναι συμβατό με μια ουδέτερη στάση", ανέφερε ο Bostic σε ομιλία του σήμερα.

  Ο Bostic, ο οποίος φέτος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed αλλά είχε το προηγούμενο έτος, δήλωσε ότι υποστήριξε την τελευταία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Αυτή ήταν η τέταρτη αύξηση των επιτοκίων το 2018, οδηγώντας τα στο 2,25% με 2,50%.

  Αυτή η αύξηση των επιτοκίων σημαίνει ότι η νομισματική πολιτική "έχει ενδεχομένως φτάσει κοντά στην επίτευξη μιας ουδέτερης στάσης στην πολιτική", ανέφερε ο Bostic και πρόσθεσε. "Εφόσον οι συνθήκες εξελιχθούν με βάση το βασικό σενάριο, δεν βλέπω μεγάλη ανάγκη για περιοριστική νομισματική πολιτική και αύξηση των επιτοκίων πάνω από το ουδέτερο επίπεδο".

  Ο κεντρικός αξιωματούχος πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τις αντοχές της οικονομίας και των επιχειρήσεων εάν κλιμακωθεί περαιτέρω η εμπορική αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα.

  "Μια περαιτέρω αύξηση των δασμών ή η επέκταση τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αγαθών, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις. Πολλές επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν φτάσει στα όρια τους όσον αφορά την απορρόφηση του κόστους, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ο επόμενος γύρος των δασμών θα έχει πιο άμεσο αντίκτυπο στους καταναλωτές", προειδοποίησε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων