Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Ιαν-2019 14:04

  Υπεγράφη το διάταγμα για παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας

  Υπεγράφη το διάταγμα για παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παραδόθηκε σήμερα, Σάββατο 5 Ιανουαρίου, ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας στην νέα Ουκρανική Εκκλησία στο Φανάρι.

  Στην Ιερά Ακολουθία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην προσφώνησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου του Θείου δώρου της χειραφετήσεως και της ανεξαρτησίας και αυτοδιοικήσεως ελεύθερος πάσης έξωθεν εξαρτήσεως και επεμβάσεως''.

  Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: ''Ήτο δικαίωμα σας Μακαριώτατε να ζητάτε την αυτοκεφαλία σας. Ήτο δικαίωμα και προνόμιο της Μητρός σας Εκκλησίας να σας χορηγήσει το καθεστώς τούτο της αυτοκεφαλίας.''

  ''Σήμερα πραγματοποιείται η επανένταξη των εν τη χώρα υμών εκατομμυρίων πιστών, οίτινες αιφνιδίως ευρέθησαν εκτός κανονικότητος και κοινωνίας, άνευ ιδικής των υπαιτιότητος. Αλλ' η Κωνσταντινούπολις συνήγαγε και ενηγκαλίσθη αυτούς ως η πνευματική αυτών Μήτηρ η οδηγήσασα ποτέ αυτούς εις το Χριστιανικόν βάπτισμα και ουχί ως μητριά'' πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

  Να αναφερθεί ότι η παράδοση του Τόμου στον Μητροπολίτη Επιφάνιο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, του Προέδρου του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Αντρέι Παρούμπι, Ιεραρχών της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείο και πλήθους πιστών.

  Πηγή: romfea.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων