Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Δεκ-2018 16:36

  Facebook: Σε γνώση των χρηστών η διάθεση των προσωπικών δεδομένων τους σε εταιρείες

  Facebook: Σε γνώση των χρηστών η διάθεση των προσωπικών δεδομένων τους σε εταιρείες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Facebook παραδέχθηκε ότι επέτρεπε σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα των χρηστών του, ωστόσο αρνείται ότι το έκανε χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

  Μετά τον νέο σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο εταιρείες όπως οι Netflix, Spotify και Royal Bank of Canada είχαν τη δυνατότητα να διαβάζουν, να γράφουν αλλά και να διαγράφουν τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών του Facebook, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της αναφέρει ότι πράγματι έδωσε τέτοιου είδους πρόσβαση στις εταιρείες, αλλά μόνο μετά την σύνδεση του χρήστη στο Facebook μέσω της εφαρμογής της εταιρείας. 

  Ακόμη το Facebook αναφέρει ότι έκλεισε τη λειτουργία της "άμεσης εξατομίκευσης" το 2014. Η συγκεκριμένη υπηρεσία επέτρεπε στους χρήστες της πλατφόρμας να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να βλέπουν δημόσιες πληροφορίες που μοιράζονταν οι φίλοι τους. Ωστόσο η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ορισμένα στοιχεία λογισμικού της υπηρεσίας αυτής παρέμειναν στη θέση τους μετά τη διακοπή της υπηρεσίας, επιτρέποντας έτσι στους προγραμματιστές να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ