Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Δεκ-2018 23:51

  Fitch: Eπιβεβαιώνει την αξιολόγηση "ΒΒ" για την Τουρκία

  Fitch: Eπιβεβαιώνει την αξιολόγηση "ΒΒ" για την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tην πιστοληπτική ικανότητα της τουρκικής οικονομίας στο "BB" επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch με αρνητικό outlook. 

  Ο οίκος στην έκθεσή του υπογραμμίζει την πτωτική πορεία του τουρκικού νομίσματος. Η πτώση της λίρας οφείλεται, όπως αναφέρει, στις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και στα προβλήματα  που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει όπως η μεγάλη εξάρτησή της από την εξωτερική χρηματοδότηση αλλά και η συσσώρευση χρέους σε ξένο νόμισμα. 

  Ο οίκος αναφέρει πως το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει αυτούς τους σημαντικούς και πολύπλευρους κινδύνους που υπάρχουν σε διάφορους τομείς όπως είναι οι εσωτερικοί πολιτικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι παγκόσμιες συνθήκες χρηματοδότησης.

  Η κυβέρνηση για το 2019, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της, είχε θέσει στόχο το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 1,8% καθώς έχει ανακοινώσει μεταξύ άλλων μέτρα σύσφιξης των δαπανών στο 2%. Ο στόχος για το 2018 είχε τεθεί στο 1,9% του ΑΕΠ. Ωστόσο ο οίκος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα πετύχει κανέναν στόχο ούτε αυτόν του 2018 ούτε αυτόν του 2019 λόγω των αδύναμων εσόδων της οικονομίας. Μάλιστα προβλέπει πως το έλλειμμα αναμένεται να διευρυνθεί στο 2,8% του ΑΕΠ το 2018 και 2019 από 2% το 2017. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων