Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 23:56

  Scope Ratings: Υποβάθμιση της Ιταλίας σε BBB+

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Scope Ratings: Υποβάθμιση της Ιταλίας σε BBB+

  Στην υποβάθμιση του ιταλικού αξιόχρεου σε BBB+ από Α- προχώρησε η Scope Ratings και άλλαξε την προοπτική σε σταθερή. 

  Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά τα εξής:  

  -Τις αναπροσαρμογές στο πολιτικό τοπίο στην Ιταλία προς όφελος αντισυστημικών ομάδων, οι οποίες δημιουργούν πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, εξελίξεις που μπορεί να επιμείνουν πέρα από την τωρινή κυβέρνηση στη χώρα, με επιπλοκές στη μακροπρόθεσμη κατεύθυνση της άσκησης πολιτικής, καθώς και στην πιθανότητα δημιουργίας μιας ατζέντας που θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των σημαντικών διαρθρωτικών προκλήσεων της χώρας. 

  -Το πρόγραμμα άσκησης πολιτικής της τωρινής κυβέρνηση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, που έχει ξεκινήσει σε σειρά δημοσιονομικών, συνταξιοδοτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Αν δεν είναι ξεκάθαρος ο βαθμός στον οποίο εφαρμόζονται τελικά πολλά μέτρα, εν όψει των συνεχιζόμενων αλλαγών στα στοιχεία του προγράμματος, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, ο προϋπολογισμός που πρότεινε η ιταλική κυβέρνηση και η διένεξη με την Ε.Ε. έχουν δημιουργήσει εντάσεις στις μακροοικονομικές συνθήκες, τα επιτόκια στις αγορές και στα προϋπάρχοντα ζητήματα βιωσιμότητας του χρέους. 

  Πάντως, σύμφωνα με τη Scope Ratings, η σταθερή προοπτική λαμβάνει υπ' όψιν της το γεγονός ότι η Ιταλία είναι μέλος της Ευρωζώνης και την πιθανότητα πολυμερούς στήριξης σε περίπτωση σοβαρής κρίσης, το ιστορικό πρωτογενών πλεονασμάτων και μια ευνοϊκή διάρθρωση του χρέους, μια μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία και ένα μέτριο ιδιωτικό χρέος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων