Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 13:44

  Διεύρυνση της χρήσης του ευρώ στις παγκόσμιες αγορές προωθεί η Κομισιόν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Διεύρυνση της χρήσης του ευρώ στις παγκόσμιες αγορές προωθεί η Κομισιόν

  Μη δεσμευτικές προτάσεις για την ενίσχυση του ρόλου του ευρώ στις διεθνείς πληρωμές αλλά και ως αποθεματικού νομίσματος δημοσιοποίησε η Κομισιόν, με στόχο να ανταγωνιστεί την κυριαρχία του δολαρίου.

  Η ενέργεια αυτή ακολουθεί την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία για πυρηνικά του Ιράν, που έχει αναγκάσει πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες να σταματήσουν τις συναλλαγές με την Τεχεράνη προκειμένου να αποφύγουν τις αμερικανικές κυρώσεις. 

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε εταιρείες και χώρες να αυξήσουν τη χρήση του ευρώ σε ενεργειακά συμβόλαια και ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει μέτρα προκειμένου να προωθήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις αγορές εμπορευμάτων. 

  "Η απόφαση για τη χρησιμοποίηση ενός νομίσματος τελικά λαμβάνεται από τους συμμετέχοντες στην αγορά" παραδέχεται η Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι πιο αποτελεσματικός δρόμος για τη διεύρυνση του διεθνούς ρόλου του ευρώ είναι η μεταρρύθμιση της νομισματικής ένωσης και η υιοθέτηση χρηματοοικονομικών και τραπεζικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επί χρόνια μπλοκαριστεί εξαιτίας συγκρουόμενων εθνικών συμφερόντων. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων