Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 09:10

  Κίνα: Μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης από την κυβέρνηση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνα: Μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης από την κυβέρνηση

  Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σημάδια υποτονικότητας στην αγορά εργασίας.

  Οι πρόσφατοι δείκτες εμφανίζουν ότι οι εργοδότες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν μείωση του προσωπικού τους, εν μέρει λόγω της αύξησης της αβεβαιότητας από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, αν και τα επίσημα ποσοστά ανεργίας παραμένουν σταθερά τους τελευταίους μήνες.

  Σε ανακοίνωση του κρατικού συμβουλίου (το υπουργικό συμβούλιο) της Κίνας, τονίζεται ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της αυξημένης πίεσης στην οικονομική ανάπτυξη.

  Οι εργοδότες που δεν σχεδιάζουν μεγάλες απολύσεις, θα λάβουν μια επιστροφή τουλάχιστον το ήμισυ των εισφορών που κατέβαλαν για τους εργαζόμενους αυτό τον χρόνο.

  Οι μικρές επιχειρήσεις που υπογράφουν συμβάσεις εργασίας με υπαλλήλους για περισσότερο από ένα χρόνο, μπορούν να λάβουν εγγυημένα δάνεια με μειωμένες τιμές, μέχρι 3 εκατ. γουάν (438.900 δολάρια), με τις τοπικές κυβερνήσεις να επιδοτούν τα δάνεια.

  Κάποιες τοπικές κυβερνήσεις έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους για να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις οδηγίες του υπουργικού συμβουλίου.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων