Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Δεκ-2018 17:26

  FTTH Council Europe: Προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις οπτικών ινών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  FTTH Council Europe: Προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις οπτικών ινών

  Προειδοποίηση ότι οι παραπλανητικές διαφημίσεις με τις οπτικές ίνες ενδέχεται να υπονομεύσουν τους βασικούς στόχους της παροχής κινήτρων για επενδύσεις στο δίκτυο υψηλής χωρητικότητας (Very High Capacity Network) πραγματοποίησε, μέσω ανοικτής επιστολής προς τους υπουργούς Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., ο Ronan Kelly, πρόεδρος του FTTH Council Europe, του Οργανισμού για την προώθηση των δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι.

  Η επιστολή του επικεφαλής του FTTH Council Europe δημοσιοποιήθηκε πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ε.Ε., στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Ο κώδικας έχει ως στόχο να προωθήσει τον ανταγωνισμό, την εσωτερική αγορά, τα οφέλη των τελικών χρηστών, καθώς και τη συνδεσιμότητα, την πρόσβαση και τη χρήση δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας από όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

  Ο Kelly ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε μεγάλο ποσοστό τη μορφή σύνδεσης στο διαδίκτυο που έχουν αγοράσει, πολλές φορές λόγω της σχετικής διαφήμισης. Εκτίμησε, τέλος, πως το FTTH Council Europe θεωρεί ότι η σωστή χρήση της λέξης fiber σε διαφημίσεις θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή, που θα έχει ως αποτέλεσμα μία ευεργετική επίδραση στην υιοθέτηση των δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων