Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Δεκ-2018 14:52

  Παγκόσμια Τράπεζα: "Μέτριες" προοπτικές ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παγκόσμια Τράπεζα: "Μέτριες" προοπτικές ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας

  Η οικονομική ανάπτυξη στη Ρωσία θα είναι μέτρια στα δύο επόμενα χρόνια, λόγω μιας πιθανής παράτασης των δυτικών κυρώσεων και των υψηλών γεωπολιτικών εντάσεων, που δημιουργούν ένα δυσμενές outlook, τόνισε η Παγκόσμια Τράπεζα.

  Αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών αποθεματικών της, θα την βοηθήσουν να απορροφήσει τους "εξωτερικούς κραδασμούς", αναφέρει η Τράπεζα σε τακτικό της report.

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος στο 1,6% από το 1,5% που προέβλεπε το Μάιο. Αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ 1,5% το 2019 και κατά 1,8% το 2020.

  "Ελλείψει μιας έντονης αποκλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, αναμένουμε η ρωσική οικονομία να συνεχίσει την ήπια ανάπτυξη, υποστηριζόμενη από τις σχετικά υψηλές τιμές πετρελαίου", ανέφερε.

  Αλλά οι συνθήκες για τις γενικότερες προοπτικές δεν ήταν ευνοϊκές.

  "Οι δυσμενείς παράγοντες οφείλονται στην πιθανή παράταση των κυρώσεων και στις συνεχιζόμενες αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε υψηλή αβεβαιότητα που επιβραδύνει την εγχώρια ζήτηση", αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων