Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Οκτ-2018 11:47

  Berenberg: "Βλέπει" λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed

  Berenberg: "Βλέπει" λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων το 2019 και το 2020 προχώρησε η Berenberg.

  Σύμφωνα με την ανάλυση της Berenberg, η Federal Reserve αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, να πραγματοποιήσει άλλες δύο αυξήσεις το 2019 (Μάρτιο και Ιούνιο) και να κρατήσει στάση αναμονής το 2020. Αυτό θα οδηγήσει τα επιτόκια της Fed στο 2,75%-3% μέχρι το τέλος του 2019.

  Ωστόσο, δεν θα προκαλούσε έκπληξη μια απόφαση της κεντρικής τράπεζας να σταματήσει μετά από μόλις μία αύξηση το 2019, προσθέτει η Berenberg η οποία στις προηγούμενες προβλέψεις της έκανε λόγο για μια αύξηση τον Δεκέμβριο, τρεις το 2019 και άλλες δύο το 2020.

  Η εν λόγω αξιολόγηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στο να παραμείνουν σταθεροποιημένες οι πληθωριστικές προσδοκίες κοντά στον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

  Η Fed έχει εξάλλου υποδείξει ότι θα επιτρέψει την άνοδο του πληθωρισμού λίγο πάνω από το 2%, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσο πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο θα επιτρέψει να κινηθούν οι τιμές ή για τη χρονική διάρκεια που θα μπορούσαν οι τιμές να ξεπερνούν το επίπεδο αυτό.

  Η Berenberg εκτιμά πάντως ότι μια ενοχλητική άνοδος του πληθωρισμού πάνω από το επίπεδο-στόχο καθώς και η αποδέσμευση των πληθωριστικών προσδοκιών θα στρέψουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην απόφαση για περισσότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

  Αυτή την περίοδο πάντως η Fed νιώθει άνετα με το ρυθμό ομαλοποίησης των επιτοκίων, παρά τις αβεβαιότητες στο οικονομικό outlook, όπως εκτιμά η Berenberg.

  Η τράπεζα σχολιάζει τέλος και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες ουσιαστικά καλούσε την Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια της, σημειώνοντας ότι είναι εντελώς ανάρμοστες και ανεπιθύμητες. Οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ δεν αναμένεται πάντως να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων