Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Οκτ-2018 14:20

  Διεθνής Αμνηστία: Άμεση ανάγκη ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι

  Διεθνής Αμνηστία: Άμεση ανάγκη ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έκκληση προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να παραδώσουν αμέσως ττο σώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτοψία από ανεξάρτητους ιατροδικαστές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, απευθύνει ο Samah Hadid, διευθυντής εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μέση Ανατολή. 

  Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητη έρευνα για οποιαδήποτε στοιχεία που έχουν σχετικά με την δολοφονία του Κασόγκι, ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο του".

  Όπως αναφέρει ο διευθυντής εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μέση Ανατολή,  "τα ευρήματα των ερευνών που διεξήγαγαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ισχυριζόμενες ότι ο Κασόγκι πέθανε ως αποτέλεσμα "συμπλοκής" στο εσωτερικό του προξενείου δεν είναι αξιόπιστα και σηματοδοτούν ένα νέο χαμηλό ρεκόρ στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία".

  Σύμφωνα με τον Samah Hadid, "η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να διατάξει επείγουσα έρευνα σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι και τις συνθήκες που τον περιβάλλουν. Η οικογένεια και ο κόσμος αξίζουν να μάθουν την αλήθεια για το τι πραγματικά του συνέβη, και οι υπεύθυνοι, όσο υψηλόβαθμοι και αν είναι, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη".

  "Μια ανεξάρτητη έρευνα θα είναι η μόνη εγγύηση εναντίον της, όπως φαίνεται, συγκάλυψης από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας των λεπτομερειών της δολοφονίας του Κασόγκι ή τις απόπειρες άλλων κυβερνήσεων να συγκαλύψουν το θέμα, ώστε να διατηρηθούν οι επικερδείς συμφωνίες όπλων και άλλοι επιχειρηματικοί δεσμοί με το Ριάντ".

  "Η τραγική αυτή δολοφονία μέσα στο Προξενείο ισοδυναμεί με εξωδικαστική εκτέλεση. Έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή μεταξύ των υπερασπιστών και υπερασπιστριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, των δημοσιογράφων και των αντιφρονούντων παντού, ενισχύοντας την ιδέα πως η Σαουδική Αραβία μπορεί να ενεργήσει με απόλυτη ατιμωρησία, χρησιμοποιώντας τις πρεσβείες και τα προξενεία της ως ασφαλή καταφύγια από τη δίωξη οπουδήποτε στον κόσμο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων