Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Οκτ-2018 08:17

  Μεθοδεύουν χρονοδιαγράμματα για το Κυπριακό

  Μεθοδεύουν χρονοδιαγράμματα για το Κυπριακό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος, το οποίο θα συνδέεται και με τη συζήτηση για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα επιδιώξουν να "κλειδώσουν" κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά τη συζήτηση του Κυπριακού, που χρονικά τοποθετείται στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ενόψει των διεργασιών για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αφήνεται να διαρρεύσει πως τον Ιανουάριο, όταν θα συζητείται το θέμα της Δύναμης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, υπάρχει πρόθεση διεθνών παικτών να διασυνδέσουν το μέλλον της με την πορεία του Κυπριακού. Κοντολογίς, εάν δεν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία θα επανέλθει στην ατζέντα θέμα διαφορετικής προσέγγισης για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

  Ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος παραπέμπει σε μια διαδικασία εξπρές, καθώς και σε αλλαγή του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών, που θα μπορεί να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις, ώστε μέχρι την καταληκτική ημερομηνία να καλυφθούν διαφωνίες και κενά.

  Δεν πρέπει, πάντως, να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών θεωρούν πως πρέπει να δοθεί αναβαθμισμένος ρόλος στην αξιωματούχο του Διεθνούς Οργανισμού Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα το σκηνικό στο Κυπριακό.

  Αναβαθμισμένος ρόλος μπορεί να θεωρηθεί η επίσημη τοποθέτησή της ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, που χρειάζεται έγκριση των εμπλεκομένων, ή να έχει την αρμοδιότητα να καταθέτει ιδέες για να "βοηθά" τους διαπραγματευτές να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

  Πηγή: philenews.com
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων