Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Οκτ-2018 19:33

  "Έξωση" Zuckerberg από την προεδρία του Facebook ζητούν κρατικά funds - μέτοχοι της εταιρείας

  "Έξωση" Zuckerberg από την προεδρία του Facebook ζητούν κρατικά funds - μέτοχοι της εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κρατικά funds τα οποία διαθέτουν μετοχές στην Facebook Inc. ανακοίνωσαν την Τετάρτη την υποστήριξή τους σε πρόταση για την απομάκρυνση του CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, από την προεδρία του Δ.Σ.

  Την πρόταση είχε θέσει αρχικά στο τραπέζι το hedge fund Trillium Asset Management, ωστόσο πλέον το στηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών των πολιτειών του Illinois, του Rhode Island και της Pennsylvania, καθώς και ο αρμόδιος επί των οικονομικών αξιωματούχος της πόλης της Νέας Υόρκης.

  Η πρόταση ζητεί από το Δ.Σ. του Facebook να μετατρέψει τη θέση του προέδρου της εταιρείας σε ανεξάρτητη.

  Η πρόταση δεν αναμένεται να έχει κάποιο πρακτικό αντίκτυπο, καθώς ο πρόεδρος και CEO του Facebook  διατηρεί τον έλεγχο μετοχών κλάσης Β, η κάθε μία εκ των οποίων έχει 10πλάσια δύναμη ψήφων σε σχέση με τις κοινές μετοχές της εταιρείας.

  Το ποσοστό ψήφων το οποίο ελέγχει ο Zuckerberg υπολογίζεται στο 59,9% του συνόλου.

  Παρ΄όλα αυτά, η κίνηση των μετόχων αποκαλύπτει την κρίση του μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης του Facebook, μετά από μια σειρά λαθών και κακών υπολογισμών, ενώ αντανακλά και την πεποίθηση ορισμένων επενδυτών ότι ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας χρειάζεται βοήθεια στην διοίκηση της εταιρείας.

  Η αρχική πρόταση ασκούσε κριτική στην διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας, καθώς και στην προαγωγή μηνυμάτων βίας κατά των μουσουλμάνων Ροχίνγκια στην κατά πλειονότητα βουδιστική Μιανμάρ, στη νοτιοανατολική Ασία. 

  Η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά 27% από τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία παρουσίασε μειωμένο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με τον αναμενόμενο από τους αναλυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ