Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Οκτ-2018 13:01

  Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ πρέπει να έχει γνώση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ πρέπει να έχει γνώση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να έχει γνώση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούνται από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ, Sabine Lautenschlaeger.

  "Η ΕΚΤ δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια για τους κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα", ανέφερε η Lautenschlaeger από τη Μάλτα. "Χωρίς χρηματοπιστωτική σταθερότητα, γίνεται σχετικά δύσκολο να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών", συμπλήρωσε.

  Οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν πρόσφατα συζητήσει ποιον ρόλο θα πρέπει να έχει η ΕΚΤ για να διατηρήσει τη σταθερότητα. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της ευρύτερης ευθύνης και άλλοι τονίζουν ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στον πληθωρισμό (η ΕΚΤ) και να αφήσει τη σταθερότητα στις πολιτικές αρχές.

  Η Lautenschlaeger προειδοποίησε ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, που είναι προγραμματισμένο να λήξουν το Δεκέμβριο, θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο σταθερότητας, με τη μείωση της ρευστότητας και τη στρέβλωση των τιμών των assets, ενώ τα χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν "φούσκες" στις τιμές των asset.
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων