Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Οκτ-2018 12:37

  Ντράγκι: Η οικονομική επέκταση στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ντράγκι: Η οικονομική επέκταση στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί

  Αισιόδοξος για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκο στην παρέμβαση του στη συνάντηση της Παγκόσμιας Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, στο Μπαλί της Ινδονησίας.

  "Η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να καταγράφει ευρεία ανάπτυξη, η ανεργία έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 και όλοι οι οικονομικοί δείκτες δείχνου ότι η οικονομική επέκταση θα συνεχιστεί", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

  Όπως επισήμανε, οι τελευταίες μακροοικονομικές προβολές των εμπειρογνωμόνων της κεντρικής τράπεζας τοποθετούν την ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 2,0% το 2018, στο 1,8% το 2019 και 1,7% το 2020.

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε πάντως ότι έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες η αβεβαιότητα λόγω της ανόδου του προστατευτισμού στο διεθνές εμπόριο και της υψηλής μεταβλητότητας στις αναδυόμενες αγορές.

  Σημείωσε παράλληλα ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός αναμένεται να ενισχυθεί προς το τέλος του έτους και στη συνέχεια να αυξηθεί σταδιακά σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, υποβοηθούμενος από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, από τη συνεχιζόμενη οικονομική επέκταση και από την άνοδο των μισθών. Οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΚΤ τοποθετούν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 1,7% το 2018, το 2019 και το 2020.

  Στρέφοντας την προσοχή του στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η χρηματοοικονομική υγεία του τραπεζικού κλάδου συνεχίζει να βελτιώνεται.

  Ο δείκτης Common Equity Tier 1 των συστημικών ιδρυμάτων της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 14,1% στα τέλη του α’  τριμήνου του 2018, ενώ οι τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), δήλωσε ο Ντράγκι.

  Τέλος, κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να ξαναχτίσουν τα δημοσιονομικά αποθέματα ασφαλείας. "Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε χώρες όπου το δημόσιο χρέος είναι υψηλό και για χώρες που η πλήρη συμμόρφωση στο Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι κρίσιμη για να διασφαλίσουν μια υγιή δημοσιονομική θέση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων