Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 13:38

  Weidmann: Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο παγκόσμιο εμπόριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Weidmann: Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο παγκόσμιο εμπόριο

  Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, δήλωσε πως οι παγκόσμιοι οικονομικοί ηγέτες πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις της παγκόσμιας εμπορικής τάξης, προκειμένου να προστατεύσουν καλύτερα την πνευματική ιδιοκτησία και να καταπολεμήσουν τις στρεβλώσεις που προκαλούνται από τις επιδοτήσεις.

  Μιλώντας σε συναντήσεις στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα στο Μπαλί, ο Jens Weidmann δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ζωτικής σημασίας για την διαφύλαξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και των αρχών του για ελεύθερο εμπόριο που βασίζεται σε κανόνες.

  "Αυτές περιλαμβάνουν ιδιαίτερα τη βελτίωση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και επίσης την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που δημιουργούνται από τις κρατικές επιχειρήσεις και τις επιδοτήσεις", επισήμανε ο Weidmann σε συνέντευξή του στο Reuters μέσω email.

  Τα κράτη-μέλη του ΠΟΕ έχουν βρεθεί υπό πίεση για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump μπλόκαρε τον εκ νέου διορισμό δικαστών του ΠΟΕ και επέβαλε μεγάλους δασμούς στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

  Ο Weidmann δήλωσε ότι το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, είναι κυρίως αποτέλεσμα αποφάσεων της αγοράς, των ενεργειακών τιμών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ οι υψηλότερες γερμανικές επενδύσεις θα βοηθούσαν ελάχιστα στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

  "Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μιας χώρας, δεν εξαρτάται τόσο πολύ από την εμπορική πολιτική, αλλά περισσότερο από το πόσα αποταμιεύονται και επενδύονται εγχωρίως", τόνισε ο Weidmann.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων