Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Οκτ-2018 12:01

  BoE: Καλεί την ΕΕ να αναλάβει δράση για να αποφευχθεί αναταραχή στην αγορά παραγώγων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BoE: Καλεί την ΕΕ να αναλάβει δράση για να αποφευχθεί αναταραχή στην αγορά παραγώγων

  Η Τράπεζα της Αγγλίας κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση ώστε να τηρηθούν οι υφιστάμενες οικονομικές συμβάσεις όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο υψηλότερου κόστους για τράπεζες και επιχειρήσεις, εάν η τύχη των παραγώγων και των ασφαλιστικών συμβάσεων καταστεί νομικά αβέβαιη.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος Μαρτίου 2019, και η ΒοΕ τόνισε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο επεξεργάζεται νομοθεσία που θα επέτρεπε στους παρόχους ασφαλιστήριων συμβολαίων της ΕΕ και σε όργανα εκκαθάρισης, να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Αλλά η ΒοΕ δήλωσε πως η ΕΕ δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, πιθανώς αφήνοντας τα παράγωγα συμβόλαια που περνάνε από τους οίκους εκκαθάρισης του Ηνωμένου Βασιλείου, σε νομικό κενό.

  Περίπου 40 τρισ. στερλίνες (52,325 τρισ. δολάρια) εξ αυτών, αφορούν σε χρονικές περίοδοι που εκτείνονται μετά το Brexit.

  "Υπήρξε σημαντική πρόοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, αλλά περιορισμένη πρόοδος στην ΕΕ. Η ανάγκη είναι πιεστική για τις αρχές ώστε να ολοκληρώσουν τις ενέργειες μετριασμού των κινδύνων", αναφέρει η ΒοΕ σε ανακοίνωσή της.

  Η ΒοΕ δήλωσε ότι χωρίς την ανάληψη δράσης από την ΕΕ, οι συμβάσεις που οι τράπεζες της ΕΕ έχουν με οίκους εκκαθάρισης που εδράζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως θα πρέπει να "κλείσουν".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων