Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Οκτ-2018 14:44

  Πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ στη Citibank Europe από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας

  Πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ στη Citibank Europe από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, επέβαλε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη Citibank Europe, για παραβιάσεις του κώδικα δανεισμού και παραλείψεις στην καταγραφή και την έγκριση δανείων μέσω πιστωτικών καρτών, που χορηγήθηκαν  σε τρία ανώτερα διευθυντικά στελέχη της. 

  Η Citibank Europe, που λειτουργεί καταστήματα σε όλη την Δυτική Ευρώπη και έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Δουβλίνο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίλυση του ζητήματος το οποίο όπως επισημαίνει δεν επηρεάζει τους πελάτες της. 

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας, η Citgroup μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της ευρωπαϊκής λιανικής τραπεζικής στο Δουβλίνο από το Λονδίνο, το 2016 οπότε και διαπίστωσε τις παραβιάσεις που εκτείνονταν σε βάθος 5ετίας και ενημέρωσε τη ρυθμιστική αρχή. 

  Μετά από αίτημα για επιπλέον στοιχεία, η Citibank ανακάλυψε περιπτώσεις μη εγκεκριμένων δανείων προς ανώτερα στελέχη και εντόπισε σοβαρά και επανειλημμένα λάθη στην καταγραφή των δανείων προς συνδεδεμένα μέρη, προσθέτει η ίδια ανακοίνωση. 

  Όπως μεταδίδει το Reuters, από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν στα διευθυντικά στελέχη με πιο ευνοϊκούς όρους σε σχέση με τα μη συνδεδεμένα μέρη, όμως η ανακριβής καταγραφή σημαίνει ότι η ρυθμιστική αρχή δεν μπορούσε να ελέγξει επαρκώς την έκθεση της Citibank Europe, σε συνδεδεμένα μέρη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων