Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Οκτ-2018 15:22

  Πιθανή η φυλάκιση Γκρούεφσκι

  Πιθανή η φυλάκιση Γκρούεφσκι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tο Εφετείο Σκοπίων απέρριψε ως αβάσιμη την έφεση του πρώην Πρωθυπουργού της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με την καταδίκη που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση "Tank”, που αφορά την αγορά πολυτελούς οχήματος Mercedes, αξίας 600.000 περίπου ευρώ, από το Δημόσιο της γειτονικής χώρας.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιβεβαίωσε πλήρως την απόφαση που είχε λάβει το Πρωτοδικείο Σκοπίων στις 23 Μαΐου 2018, διά της οποίας επιβλήθηκε στον Γκρούεφσκι ποινή φυλάκισης δύο ετών. Παράλληλα, το Εφετείο έκανε εν μέρει αποδεκτή την έφεση του επίσης κατηγορούμενου στην ίδια υπόθεση, πρώην βοηθού υπουργού Εσωτερικών, Γκιόκο Πόποφσκι, μειώνοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως από τα 5 σε 4,5 έτη. 

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο σε άλλο τηλεγράφημά του η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι η εξής: Μετά την παραλαβή της απόφασης από το Εφετείο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος "Akmis” για την διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων, θα ανατεθεί σε δικαστή η εκτέλεση των ποινών. Ο εν λόγω δικαστής θα συντάξει σχετικό έγγραφο, το οποίο θα επιδοθεί στους καταδικασθέντες. Μετά την παραλαβή του, οι καταδικασθέντες υποχρεούνται να προσέλθουν οικειοθελώς για την έκτιση της ποινής που τους έχει επιβληθεί. 

  Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα "Fokus”, ο Γκρούεφσκι μπορεί να αναζητήσει "σανίδα σωτηρίας” προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, από το οποίο μπορεί να ζητήσει και αναβολή της εκτέλεσης της ποινής του. Ωστόσο, επισημαίνει η ιστοσελίδα, ο Γκρούεφσκι θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα, δηλαδή να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι αύριο, προκειμένου αυτό να μπορέσει να αποφασίσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, πιο ρεαλιστική είναι η εκδοχή ο Γκρούεφσκι να μπει στην φυλακή και ακολούθως να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

  Ο Γκρούεφσκι, που βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο για την εκδίκαση άλλης υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενος, δήλωσε εξερχόμενος ότι η απόφαση αυτή συνιστά "άσκηση πολιτικών πιέσεων και πολιτική δίωξη". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων