Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 10:30

  Συνεργασία Toyota - SoftBank για παροχή υπηρεσιών με αυτοοδηγούμενα οχήματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνεργασία Toyota - SoftBank για παροχή υπηρεσιών με αυτοοδηγούμενα οχήματα

  Toyota και SoftBank ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη υπηρεσιών με τη χρήση αυτοοδηγούμενων οχημάτων, μεταξύ αυτών και ασθενοφόρων.​​​​​​​

  Η συνεργασία των δύο θα ξεκινήσει με κεφάλαιο περί τα 2 δισ. γεν (17,5 εκατομμύρια δολάρια), με την SoftBank να κατέχει μερίδιο ελαφρώς μεγαλύτερο του 50%.

  Το project θα ονομάζεται MONET και οι πιθανές υπηρεσίες τις οποίες θα παρέχει θα περιλαμβάνουν delivery γευμάτων, υπηρεσίες μεταφορών με λεωφορείο, καθώς και οχήματα που θα φέρουν εξοπλισμό για ιατρικές εξετάσεις επί τόπου.

  Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά συνεργασιών με άξονα την τεχνολογία των αυτοοοδηγούμενων οχημάτων, με σκοπό τον διαμοιρασμό του κόστους.

  Την Τετάρτη, η Honda ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 2,75 δισ. δολάρια ώστε  να αποκτήσει μερίδιο 5,7% στον κλάδο παραγωγής αυτοοδηγούμενων οχημάτων της General Motors, Cruise, στην οποία επίσης έχει επενδύσει η SoftBank.

  Την ίδια ημέρα, η Daimler και η Renault ανέφεραν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην παραγωγή μπαταριών, αυτοοδηγούμενων οχημάτων και υπηρεσιών μετακίνησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων