Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 11:49

  Βρετανία: Κατέγραψε τη βραδύτερη ανάπτυξη των τελευταίων επτά ετών στο α' εξάμηνο

  Βρετανία: Κατέγραψε τη βραδύτερη ανάπτυξη των τελευταίων επτά ετών στο α' εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε την βραδύτερη ανάπτυξη των τελευταίων επτά ετών στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2018, αποτυπώνοντας τις επιδράσεις από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την αβεβαιότητα για την επικείμενη έξοδο από την ΕΕ.

  Οι νέες εκτιμήσεις του γραφείου εθνικής στατιστικής υπηρεσίας εμφάνισαν ότι η οικονομική ανάπτυξη στο α΄ εξάμηνο αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στο 0,5% σε σχέση με τους έξι προηγούμενους μήνες, από το 0,6% προηγουμένως.

  Πρόκειται για τη χαμηλότερη ανάπτυξη εξαμήνου, από το β΄ μισό του 2011, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη του α΄ εξαμήνου διαμορφώθηκε στο 1%.

  Τα στοιχεία έρχονται καθώς οι διαπραγματεύσεις για τους όρους εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ εισέρχονται στην τελευταία τους φάση πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση το Μάρτιο του 2019.

  Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες για θέματα που αφορούν τις μελλοντικές τελωνειακές διαδικασίες αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ιρλανδία.

  Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η ανάπτυξη αποδίδεται στις καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστάθμισαν τις χαμηλές επιχειρηματικές δαπάνες και στο εμπόριο.

  Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας με τον υπόλοιπο κόσμο διευρύνθηκε στο β΄ τρίμηνο στις 20,3 δισ. στερλίνες (26,51 δισ. δολάρια), από το αναθεωρημένο έλλειμμα των 15,7 δισ. στερλίνων πριν από τρεις μήνες.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων