Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Σεπ-2018 13:21

  Praet (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη, αλλά δεν έχουν φτάσει στην πραγματική ανάπτυξη

  Praet (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη, αλλά δεν έχουν φτάσει στην πραγματική ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη αυξάνονται αλλά δεν έχουν ακόμη επηρεάσει τους δείκτες της πραγματικής ανάπτυξης, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για μια ακραία επιβράδυνση στην ευρωζώνη.

  Αλλά ο Praet, τόνισε επίσης ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο για χρόνια, καθώς ο χαμηλός πληθωρισμός δεν θα αφήσει την τράπεζα να εξορθολογίσει την πολιτική της πιο γρήγορα, παρά το ότι η ένωση απολαμβάνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη από την κρίση χρέους.

  "Οι κίνδυνοι διογκώνονται, πρέπει να το παραδεχτώ αυτό", τόνισε ο Praet μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters. "Αλλά μέχρι τώρα, δεν έχουμε δει καμιά επίδραση στα πραγματικά στοιχεία… Δεν ανησυχώ υπερβολικά".

  Στο διάστημα των δύο εβδομάδων από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπλέον δασμούς στην Κίνα, ο κίνδυνος για ένα άτακτο Brexit αυξήθηκε και η Ιταλία συνεχίζει να συζητά εάν θα βάλει σε δοκιμασία τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ για το έλλειμμα.

  Αλλά ο Praet διασκέδασε τις εντυπώσεις για τον πολιτικό θόρυβο που έρχεται από τη Ρώμη. "Στην Ιταλία, έχουμε μια πολύ μεγάλη αντίθεση μεταξύ των λόγων και των πράξεων. Οι βασικές πληροφορίες θα είναι για τον προϋπολογισμό, οπότε θα πρέπει να δούμε αυτά τα στοιχεία. Οι μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην όλη εικόνα".

  Ο Praet τόνισε ότι το βασικό σενάριο της ΕΚΤ αφορά τον πληθωρισμό να συγκλίνει προς το 2%, το οποίο εξαρτάται γενικότερα από τις πολύ χαλαρές οικονομικές συνθήκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων