Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 14:58

  Praet (ΕΚΤ): Σίγουρος ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιστρέφει στον στόχο του

  Praet (ΕΚΤ): Σίγουρος ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιστρέφει στον στόχο του
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα επιστρέψει κοντά στον στόχο της ΕΚΤ, λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης των μισθών, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, ότι είναι τα στελέχη της Τράπεζας, υποδηλώνοντας ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να καταργήσει σταδιακά το γιγαντιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

  "Τα σημάδια δείχνουν ότι η σύγκλιση του πληθωρισμού προς το στόχο μας έχει βελτιωθεί", ανέφερε ο Praet σε ομιλία του στο Βερολίνο.

  "Και η υποκείμενη ισχύς της οικονομίας της ευρωζώνης και το γεγονός ότι μια τέτοια ισχύς επηρεάζει όλο και περισσότερο τη διαμόρφωση των μισθών, ενισχύει την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα πετύχει τον στόχο της ΕΚΤ", δήλωσε.

  Οι δηλώσεις αυτές υποδηλώνουν ότι το Νο2 των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως ίσως βρίσκεται σε τροχιά σταδιακής κατάργησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων σύντομα, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις μιας επιβράδυνσης στην ευρωζώνη και πολιτικής αναταραχής σε Ιταλία και Ισπανία.

  Ο Praet δήλωσε πως βλέπει αυξημένες ενδείξεις πως η αγορά εργασίας της ευρωζώνης γίνεται πιο σφιχτή καθώς υποχωρεί η ανεργία, και ότι αυτό μεταφράζεται σε ισχυρότερη αύξηση των μισθών.

  Η ΕΚΤ έχει δηλώσει πως η αύξηση των μισθών είναι βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση του πληθωρισμού, τον οποίο η τράπεζα επιθυμεί να διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα του 2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων