Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Σεπ-2018 12:52

  Villeroy (ΕΚΤ): Πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους η συμφωνία για το ταμείο τραπεζικής εξυγίανσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Villeroy (ΕΚΤ): Πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους η συμφωνία για το ταμείο τραπεζικής εξυγίανσης

  Η ευρωζώνη πρέπει να συμφωνήσει στις λεπτομέρειες ενός βραχίονα στήριξης για το προγραμματισμένο ταμείο τραπεζικής εξυγίανσης μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.

  Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στο τέλος Ιουνίου να επιτρέψουν στο ταμείο διάσωσης του ESM, να δανείσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε ένα υπάρχον ταμείο τραπεζικής εξυγίανσης εάν ξεμείνει από ρευστό, σε μια περίοδο κρίσης. Αυτό το άφησαν στους υπουργούς Οικονομικών, να καθορίσουν τις λεπτομέρειες μέχρι το Δεκέμβριο.

  "Είναι πλέον επείγουσα η κατάσταση να υλοποιήσουμε τη συμφωνία του Ιουνίου, μέχρι το τέλος του έτους", δήλωσε ο Villeroy σε συνέδριο στο Παρίσι.

  "Μένουν δύο βασικά ζητήματα. Πώς θα χρηματοδοτηθεί το όχημα στήριξης σε αρκούντως υψηλό επίπεδο για να είναι αξιόπιστο, και πώς θα δημιουργηθεί μια ταχεία διαδικασία λήψης αποφάσεων για να αντιμετωπίζει τις επείγουσες καταστάσεις. Εάν χρειαζόμαστε εβδομάδες για να ενεργοποιήσουμε το όχημα στήριξης, τότε είναι άχρηστο", δήλωσε.

  Το χρηματοδοτούμενο από τις τράπεζες της ΕΕ ταμείο διάσωσης για τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θεσπίστηκε στο πλαίσιο του σχεδίου τραπεζικής ένωσης στη διάρκεια της κρίσης, αλλά και πάλι στερείται των κεφαλαίων που θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη τραπεζική κρίση, που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων