Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 13:51

  Λετονία: Ανακτά την εκπροσώπησή της στην ΕΚΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Λετονία: Ανακτά την εκπροσώπησή της στην ΕΚΤ

  Η Λετονία θα επανακτήσει τη θέση της στο δ.σ. της ΕΚΤ καθώς ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για αποδοχή δωροδοκίας, δέχθηκε τελικά να ορίσει έναν αναπληρωτή.

  Ο Ilmars Rimsevics έχει παυθεί από τη θέση του από το Φεβρουάριο, όταν η αστυνομία προχώρησε στην κράτησή του και οι αρχές απηύθυναν κατηγορίες σχετικά με το ότι αποδέχθηκε δωροδοκία ύψους 100.000 ευρώ, κάτι που ο ίδιος έχει επανειλημμένως αρνηθεί.

  Το δ.σ. της ΕΚΤ απαρτίζεται από τα έξι μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου του Mario Draghi, καθώς και από τους διοικητές των μεμονωμένων κεντρικών τραπεζών των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης.

  Καθώς μόνο ο διοικητής μιας κεντρικής τράπεζας μπορεί να ορίσει έναν αναπληρωτή και ο Rimsevics έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, η Λετονία είχε χάσει την ψήφο της, σε μια ντροπιαστική εξέλιξη για την ΕΚΤ, η οποία μάλιστα έφερε τη Λετονία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κίνησή της αυτή.

  Ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας, Zoja Razmusa, έχει ήδη παραβρεθεί σε συνεδριάσεις φέτος. Ο επίσημος ορισμός του τώρα στη θέση του αναπληρωτή, σημαίνει ότι μπορεί να ψηφίσει, αν και η κίνηση είναι περισσότερο συμβολική καθώς σπάνια διεξάγονται ψηφοφορίες και οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται με συναίνεση ή τουλάχιστον με καθαρή πλειοψηφία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων