Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Αυγ-2018 14:47

  Κίνα: H εποπτική αρχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών κλιμακώνει τους ελέγχους

  Κίνα: H εποπτική αρχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών κλιμακώνει τους ελέγχους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική τραπεζική και ασφαλιστική εποπτική αρχή τόνισε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων, καθώς και την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα των κλάδων.

  Η κινεζική οικονομία έχει διατηρήσει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης με καλή δυναμική φέτος, ωστόσο παραμένουν νέες προκλήσεις, δεδομένων των πιθανών χρηματοπιστωτικών κινδύνων και των υφιστάμενων παράνομων χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Κινεζικής Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Ρυθμιστικής Επιτροπής (CBIRC) που έγινε την Τετάρτη.

  Η Επιτροπή τόνισε ότι οι επόπτες των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αποτροπή των χρηματοπιστωτικών κινδύνων του Internet και να ελέγξουν αποφασιστικά τις φούσκες στην αγορά ακινήτων. Από την αρχή του έτους, η CBIRC έχει αυξήσει την εποπτεία της στους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους του Internet, ιδιαίτερα στα δάνεια που δίνονται μέσω του Internet. Επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 1,64 δισ. γιουάν (περίπου 241 εκατ. δολαρίων)σε 1.483 τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρείες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018.

  Η Επιτροπή τόνισε επίσης τη σημασία της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πραγματικής οικονομίας, με παράλληλο περιορισμό των χρηματοδοτικών κινδύνων μέσω της εμβάθυνσης της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης από την πλευρά της προσφοράς. Στο τέλος Ιουλίου, οι χορηγήσεις δανείων από τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν αυξημένες κατά 12,4% σε ετήσια βάση.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων