Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Αυγ-2018 12:06

  Sewing (Deutsche Bank): Χρειάζονται συγχωνεύσεις για την επιβίωση των ευρωπαϊκών τραπεζών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις για να επιβιώσουν, ανέφερε ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing την Τετάρτη.

  Το όλο και αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την ήδη πιεστική ανάγκη για επένδυση στoν τομέα της πληροφορικής, θα υπερβούν τις δυνατότητες πολλών τραπεζικών ιδρυμάτων, ανέφερε ο Sewing, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

  Μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ορισμένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πτώση στα έσοδά τους λόγω των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων, ενώ τα νομικά κόστη και οι κεφαλαιακές ανάγκες "εξατμίζουν" τα κέρδη.

  Πληροφορίες φέρουν την Deutsche Bank να εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την ανταγωνιστική της Commerzbank, σε μια προσπάθεια μείωσης εξόδων και αύξησης όγκου και κλίμακας δραστηριοτήτων.

  Ο Sewing δεν αναφέρθηκε στο θέμα παρά έμμεσα.

  "Υπάρχουν 5.500 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη ζώνη του ευρώ", ανέφερε  ο CEO της Deutsche Bank. "Η πίεση για συγχωνεύσεις θα ανέλθει σημαντικά το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη".

  Παρά το γεγονός ότι η Deutsche Bank περιέκοψε δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, ο Sewing τόνισε ότι η τράπεζα συνεχίζει να έχει παγκόσμιες φιλοδοξίες. 

  Η Deutsche Bank προχώρησε σε περικοπή 1.700 θέσεων εργασίας το β' τρίμηνο του 2018, κυρίως στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων