Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Αυγ-2018 23:00

  Ιταλία: Εισαγγελείς της Σικελίας πραγματοποιούν έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για το πλοίο με τους μετανάστες

  Ιταλία: Εισαγγελείς της Σικελίας πραγματοποιούν έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για το πλοίο με τους μετανάστες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εισαγγελία του Ακράγαντα πραγματοποιεί έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, για την στάση του στην υπόθεση του πλοίου Diciotti και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες, στο λιμάνι της Κατάνης.

  Oι κατηγορίες φέρονται να είναι στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη. Η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί από ειδικό τομέα της εισαγγελίας του Παλέρμο, αρμόδιο για τυχόν αδικήματα του πρωθυπουργού και υπουργών, όπως προβλέπει ο νόμος.

  Αν τελικά οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνον αν δοθεί το σχετικό "ελεύθερο", από το κοινοβούλιο της Ιταλίας.

  Σαλβίνι: Μπορούν να με συλλάβουν, όχι όμως να εμποδίσουν την αλλαγή

  Σχολιάζοντας την είδηση, ο Σαλβίνι δήλωσε, μεταξύ των άλλων:

  "Μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν εξήντα εκατομμύρια ιταλοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν". "Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω", είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, τονίζοντας ότι "δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, αλλά οι εισαγγελείς ασχολούνται με εμένα", είπε ο Σαλβίνι.

  Τόνισε, δε, ότι "η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι κάτι το απεχθές" και ότι "δεν αξίζει τα χρήματα της Ιταλίας".

  Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το θέμα των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο πλοίο Diciotti λύθηκε, και ότι θα γίνουν δεκτοί στην Αλβανία, σε δομές των Καθολικών Επισκόπων στην Ιταλία, και σε άλλες δυο χώρες."Το ιταλικό κράτος δέχθηκε επτακόσιες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Τώρα φτάνει", υπογράμμισε ο Ματτέο Σαλβίνι.

  Η εφημερίδα Avvenire, των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι η αποβίβαση των μεταναστών από το Diciotti θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ