Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 20:08

  Reuters: Η Saudi Aramco αναβάλλει τα σχέδιά της για είσοδο στο χρηματιστήριο

  Reuters: Η Saudi Aramco αναβάλλει τα σχέδιά της για είσοδο στο χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.24

  Στην απόφαση να αναβάλει την είσοδο του κρατικού πετρελαϊκού της γίγαντα, Aramco, στο χρηματιστήριο, προχώρησε η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τέσσερις πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Η ομάδα οικονομικών συμβούλων που είχε συγκροτηθεί για να επεξεργαστεί την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας διαλύθηκε, καθώς η σαουδαραβική κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην απόκτηση από πλευράς Aramco "στρατηγικού ποσοστού" στην επίσης σαουδαραβική πετροχημική βιομηχανία Saudi Basic Industries, σύμφωνα με δύο πηγές του πρακτορείου.

  "Η απόφαση να αναβληθεί η IPO έχει ληφθεί εδώ και κάποιο διάστημα, ωστόσο κανείς δεν την αποκαλύπτει, οπότε απλώς η καθυστέρηση θα μετατραπεί σε αναβολή", ανέφερε σαουδαραβική πηγή.

  Η Saudi Aramco δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο, ενώ ανάλογη ήταν η στάση και του βασιλικού οίκου.

  Το σχέδιο για είσοδο του εθνικού πετρελαϊκού γίγαντα της Σ. Αραβίας στο χρηματιστήριο αποτελούσε βασικό τμήμα του σχεδίου του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για την αναμόρφωση της οικονομίας του βασιλείου και τη μείωση της εξάρτησής της από τα πετρελαϊκά έσοδα.

  Ο πρίγκιπας είχε ανακοινώσει σχέδιο για πώληση μεριδίου 5% της Aramco το 2016 μέσω του σαουδαραβικού και ενός διεθνούς χρηματιστηρίου, υπολογίζοντας ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα έφτανε, μετά την συγκεκριμένη κίνηση, στα 2 τρισ. δολάρια. Πολλοί ειδικοί, ωστόσο, αμφισβητούσαν το κατά πόσον ένας τέτοιος στόχος ήταν ρεαλιστικός, εξ ου και δημιουργήθηκε η ομάδα των συμβούλων για την IPO.

  Τα χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να διεξαχθεί μέσω των ίδιων η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) των μετοχών της Aramco.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ