Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 17:17

  Κομισιόν: 9 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για υγειονομική περίθαλψη αιτούντων άσυλο και προσφύγων

  Κομισιόν: 9 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για υγειονομική περίθαλψη αιτούντων άσυλο και προσφύγων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 9 εκατ. ευρώ χορήγησε χθες στην Ιταλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να συμβάλει στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στις εγκαταστάσεις υποδοχής.

  Σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε το μήνυμα πως η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα κράτη-μέλη που δέχονται πιέσεις, ενώ θα εξακολουθήσει να καταβάλλει προσπάθειες για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες ευρωπαϊκές λύσεις. "Η Ιταλία έχει υποστεί ιδιαίτερη πίεση κατά τα τελευταία έτη και η Επιτροπή δεν θα χαλαρώσει τη στήριξη των ιταλικών προσπαθειών όσον αφορά τη διαχείριση της μετανάστευσης και την παροχή καταλύματος σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας" τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και διευκρινίζει πως η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, όποτε χρειάζεται.

  Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει πως από τη χρηματοδοτική βοήθεια θα επωφεληθούν περισσότερα από 42.000 άτομα στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Λάτσιο, Λιγουρία, Τοσκάνη και Σικελία, με έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

  Με την εν λόγω χρηματοδότηση, η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης ώστε να στηρίξει τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ιταλία, ενώ σημειώνεται πως η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έρχεται να προστεθεί στα 653,7 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ιταλία στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ).

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων