Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Αυγ-2018 11:46

  Maersk: Προχωρά εντός του έτους σε spin-off της εταιρείας γεωτρήσεων

  Maersk: Προχωρά εντός του έτους σε spin-off της εταιρείας γεωτρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την απόφαση να προχωρήσει σε spin-off των δραστηριοτήτων της στον χώρο των γεωτρήσεων ανακοίνωσε ο ναυτιλιακός γίγαντας της Δανίας, Maersk, παράλληλα με την πολιτική περιστολής κόστους, καθώς οι χαμηλότεροι ναύλοι και οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο έχουν επηρεάσει την κερδοφορία του.

  Η είδηση οδήγησε την τιμή της μετοχής της Maersk σε άνοδο 4% στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.

  Ο CEO της εταιρείας Soren Skou ανέφερε, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, ότι η διοίκηση εξέτασε όλα τις εναλλακτικές πριν καταλήξει στη λύση του spin-off της εταιρείας γεωτρήσεων, η οποία θα εισαχθεί επίσης στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης. "Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα είναι προς όφελος των μετόχων μας".

  Ήδη από το καλοκαίρι του 2016, η Maersk έχει αρχίσει να αποδεσμεύεται από δραστηριότητες πέραν των ναυτιλιακών,  αποχωρώντας από τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ πούλησε και τις μετοχές της στην Danske Bank A/S, προκειμένου να επικεντρωθεί στη βιομηχανία των θαλάσσιων μεταφορών, στην οποία κυριαρχεί.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η Maersk διευκρίνισε ότι τα κέρδη της για το 2018 θα είναι χαμηλότερα του αναμενομένου, ωστόσο την Παρασκευή σημείωσε ότι η πολιτική περιστολής θα τη βοηθήσει να αυξήσει το ποσοστό κέρδους.

  Η Maersk, η οποία μετακινεί το 18% του συνόλου των containers τα οποία μετακινούνται σε παγκόσμια κλίμακα, εκτίμησε ότι το 2018 τα βασικά κέρδη της θα διαμορφωθούν μεταξύ 3,5 - 4,2 δισ. δολαρίων, έναντι προγενέστερης εκτίμησης ότι θα κινούνταν μεταξύ 4 - 5 δισ.

  Αιτία, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η αύξηση του κόστους στα καύσιμα κατά 28% και η μεσοσταθμική πτώση των ναύλων κατά 1,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ