Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Αυγ-2018 10:59

  O CEO της Google αρνήθηκε ότι μια μηχανή αναζήτησης για την Κίνα "είναι κοντά"

  O CEO της Google αρνήθηκε ότι μια μηχανή αναζήτησης για την Κίνα "είναι κοντά"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε κλειστή συνάντηση στελεχών της Google, ο CEO Sundar Pichai, εξέφρασε τη βούληση της εταιρείας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, διαβεβαίωσε ωστόσο τα στελέχη ότι το λανσάρισμα μιας μηχανής αναζήτησης εκεί "δεν είναι κοντά", ενώ διευκρίνισε ότι το εάν αυτό θα συμβεί και πότε είναι "πολύ θολό".
   
  Τα σχόλια του Pichai, τα οποία μετέφερε στο δίκτυο CNBC πηγή από το εσωτερικό της Google, έρχονται μετά από την έντονη αντίδραση, εντός και εκτός εταιρείας, μετά από τη δημοσιοποίηση πληροφοριών στις αρχές Αυγούστου ότι η Google εργάζεται μυστικά για την ανάπτυξη λογοκριμένης παραλλαγής της μηχανής αναζήτησής της στην Κίνα. Η προσπάθεια, με το κωδικό όνομα - στο εσωτερικό της εταιρείας - "Project Dragonfly", φερόταν να "μπλοκάρει" την αναζήτηση για ευαίσθητα για το κινεζικό καθεστώς ζητήματα, όπως η αναζήτηση "ειρηνική διαμαρτυρία" ή και να αποκλείει αποτελέσματα από την πρώτη σελίδα.
   
  Η Google είχε αποσύρει τη μηχανή αναζήτησής της από την Κίνα το 2010, λόγω ανησυχιών για τη λογοκρισία στη χώρα, αλλά και λόγω κυβερνοεπιθέσεων που δεχόταν, χάνοντας έτσι την πρόσβαση σε μια αγορά 772 εκατ. χρηστών του Διαδικτύου.
   
  Την Πέμπτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην εταιρεία υπέγραψαν επιστολή στην οποία ανέφεραν ότι, εάν τα σχέδια για λογοκριμένη έκδοση στην Κίνα είναι αληθινά, τίθενται "επιτακτικά ηθικά ζητήματα".
   
  Στη συνάντηση των στελεχών, ο Pichai σημείωσε ότι η Google έχει εκφράσει πολύ ανοικτά την επιθυμία της να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Κίνα και ότι "αναζητεί διάφορες εναλλακτικές". Παραδέχθηκε δε ότι μια μηχανή αναζήτησης στην ασιατική χώρα θα βρισκόταν "πολύ, πολύ πίσω από άποψη ποιότητας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ