Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Αυγ-2018 11:53

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ανέβασε "ρυθμούς" η οικονομία στο β΄ τρίμηνο

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ανέβασε "ρυθμούς" η οικονομία στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέβασε "ταχύτητα" στο β΄ τρίμηνο μετά από την ήπια έναρξη του έτους, καθώς ο ζεστός καιρός και το Μουντιάλ, έδωσαν ώθηση στις καταναλωτικές δαπάνες.

  Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η οικονομία οδεύει ολοταχώς σε ένα ακόμη έτος βραδείας αλλά σταθερής ανάπτυξης πριν από την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το Μάρτιο του 2019, με την προϋπόθεση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους της εξόδου κατά τους τελευταίους μήνες συνομιλιών.

  Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε 1,5% στο β΄ τρίμηνο, σε μια κατακόρυφη άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης, σε σχέση με το 0,9% που καταγράφθηκε στους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

  Η ανάπτυξη της οικονομίας υπερέβη την αντίστοιχη της ευρωζώνης, η οποία στο α΄ τρίμηνο αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4%, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών.

  Οι ΗΠΑ αντιθέτως, είδαν την οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό 4,1%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το γ΄ τρίμηνο του 2014. Η Ιαπωνία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9%.

  Τα στοιχεία υπογραμμίζουν πώς οι μεγάλες οικονομίες αποκλίνουν μετά από μια σπάνια χρονιά συγχρονισμένης ανάπτυξης το 2017. Το μεγάλο ρίσκο για την ανάπτυξη στους επόμενους μήνες είναι ότι θα μπορούσαν να κλιμακωθούν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων τους.

  Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από τους καταναλωτές.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ