Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Αυγ-2018 12:30

  Ιταλία: Σχεδιάζει να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Monte dei Paschi

  Ιταλία: Σχεδιάζει να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Monte dei Paschi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιταλία σχεδιάζει να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Monte dei Paschi di Siena, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, σε δηλώσεις του φαίνεται να δείχνουν διάσπαση εντός του κυβερνώντος συνασπισμού στη χώρα.

  Η Ιταλία ελέγχει το 68% της Monte Paschi μετά από τη διάσωση της τράπεζας το 2016 και με βάση το πενταετές σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε με την Κομισιόν, το οποίο περιλάμβανε μία δέσμευση για την πώληση "ολόκληρου του μεριδίου" που κατέχει η κυβέρνηση στην τράπεζα, σε ημερομηνία που δεν έχει αποκαλυφθεί.

  "Η επιστροφή στην αγορά είναι ένας στόχος που συμφωνήθηκε με την Κομισιόν και δεν τίθεται προς αμφισβήτηση", ανέφερε ο Giovanni Tria σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Sole 24 Ore.

  Τα σχόλιά του φαίνεται ότι έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έγιναν προηγουμένως από υψηλόβαθμα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.

  Ο εκπρόσωπος της Λέγκας για την οικονομία, Claudio Borghi, είχε δηλώσει ότι η τράπεζα θα παραμείνει σε δημόσια χέρια και θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή χρηματοδότησης στις τοπικές κοινότητες.

  Επίσης, στο "κυβερνητικό συμβόλαιο", ο κυβερνών συνασπισμός είχε επίσης δεσμευθεί για την αναθεώρηση της "αποστολής" της Monte Paschi.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ