Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Αυγ-2018 09:01

  Διαφωνίες στη BoJ για τον στόχο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

  Διαφωνίες στη BoJ για τον στόχο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρή διαφοροποίηση στην πολιτική για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου φαίνεται ότι προτιμούν ορισμένα μέλη της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά και το summary των απόψεων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

  "Είναι σκόπιμο να έχουμε κατά νου ότι οι μακροχρόνιες αποδόσεις ίσως κινηθούν ανοδικά και πτωτικά, σε διπλάσιο εύρος από το περίπου συν-πλην 0,1%", ανέφερε ένας από τα εννέα μέλη του δ.σ. της BoJ.

  Το σχόλιο αυτό ήταν ευθυγραμμισμένο με τις δηλώσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Haruhiko Kuroda μετά από το τέλος τξης συνεδρίασης, ότι η τράπεζα θα επέτρεπε στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αυξηθεί μέχρι 0,2%.

  Ωστόσο στην ανακοίνωση η BoJ ανέφερε ότι "οι αποδόσεις ίσως κινηθούν ανοδικά και πτωτικά σε κάποιο εύρος, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις στις τιμές και στην οικονομική δραστηριότητα", χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

  Το summary της συνάντησης εμφάνισε ότι ένα μέλος δήλωσε ότι η απόδοση του 10ετούς θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά και πτωτικά κατά 0,23%, ενώ ένα άλλο μέλος τόνισε πως εάν επιτραπεί ένα μεγαλύτερο εύρος, ίσως οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών επιτοκίων και σε αποδυνάμωση των τιμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ