Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Αυγ-2018 18:49

  "Χτύπησε" το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Apple

  "Χτύπησε" το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Apple
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Apple τα κατάφερε. Μετά τα ισχυρά αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε προ δυο ημερών, έγινε η πρώτη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση που ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ.

  Η μετοχή της Apple ενδοσυνεδριακά κατέγραψε άνοδο 3% κι έφτασε στα 207,05 δολ. για να υποχωρήσει στη συνέχεια λίγο χαμηλότερα από τα 207 δολ. 

  Για να κατακτήσει τον τίτλο κι επίσημα ωστόσο η μετοχή θα πρέπει να κλείσει πάνω από τα 207,04 δολάρια. 

  Σημειώνεται πως η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έφτασε το 1 τρισ. δολ. ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και αερίου της Κίνας, η PetroChina, όταν η μετοχή της έφτασε σε επίπεδα  ρεκόρ την πρώτη μέρα που τέθηκε υπό διαπραγμάτευση στη Σανγκάη 11 χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 2007. Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή της ήταν βραχύβιο και τώρα η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου 214 δισ. δολ. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 11,5 δισ. δολ. ή 2,34 δολ. ανά μετοχή από 8,7 δισ. δολ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 10,8 δισ. δολ. με κέρδη ανά μετοχή 2,16 δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ