Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Ιουλ-2018 13:55

  Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τους καταναλωτές

  Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τους καταναλωτές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Airbnb έχει παραβιάσει τους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ε.Ε., στερώντας τους βασικά νομικά δικαιώματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας στην εταιρεία διορία έως τον Αύγουστο να προτείνει αλλαγές. 

  Σύμφωνα με την Κομισιόν, ορισμένοι όροι και προϋποθέσεις της Airbnb και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις τιμές παραβιάζουν την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τους αθέμιτους όρους συμβάσεων, καθώς και τον κανονισμό που αφορά τη δικαιοδοσία σε αστικά και εμπορικά ζητήματα.

  "Η Airbnb έχει τώρα διορία έως τα τέλη Αυγούστου για να προτείνει λεπτομερείς λύσεις σχετικά με το πώς θα συμμορφωθεί με τους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ε.Ε." αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

  Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η Airbnb πρέπει να είναι ξεκάθαρη σχετικά με το αν η διαμονή παρέχεται από ιδιώτη ή από επαγγελματία, να δίνει λεπτομέρειες για την τιμή με ξεκάθαρο τρόπο και να τροποποιήσει τους όρους της υπηρεσίας έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιη για τους καταναλωτές. 

  "Οι καταναλωτές πρέπει εύκολα να καταλαβαίνουν για τι ακριβώς και πόσο πρόκειται να πληρώσουν, καθώς και υπόκεινται σε δίκαιους κανόνες, π.χ. σε ό,τι αφορά την ακύρωση της κράτησης από τον ιδιοκτήτη". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων