Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιουλ-2018 11:51

  Η Alantra εξαγόρασε το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δανειακών χαρτοφυλακίων της KPMG

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Alantra εξαγόρασε το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δανειακών χαρτοφυλακίων της KPMG

  Στην εξαγορά του τμήματος Portfolio Solutions Group της KPMG UK, το οποίο ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με μη Βασικά Στοιχεία Ενεργητικού (non-coreassets) και μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα τραπεζών παγκοσμίως προχώρησε η Alantra.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Portfolio Solutions Group της KPMG διατηρεί ομάδα με περισσότερους από 35 συμβούλους και έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 100 συναλλαγές σε 30 χώρες συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των €180 δισ. από το 2014. Τα εν ενεργεία έργα της Portfolio Solutions Group υπερβαίνουν σε ονομαστική αξία τα €16 δισ.

  Σημειώνεται πως η υφιστάμενη δραστηριότητα παροχής παρόμοιων συμβουλευτικών υπηρεσιών της Alantra έχει έδρα τη Μαδρίτη, αποτελείται από 40 συμβούλους και από τη σύστασή της το 2014 έχει ολοκληρώσει 80 συναλλαγές σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνολικού ύψους άνω των €65 δισ. σε ονομαστική αξία. Η Alantra διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα από το 2016, ενώ πρόσφατα έδρασε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην ιδιαίτερα επιτυχημένη συναλλαγή του ΔΕΣΦΑ.

  Η νέα ενοποιημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα ονομαστεί Alantra Corporate Portfolio Advisory-CPA, θα αποτελεί την κορυφαία μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, με περίπου 70 εξειδικευμένους συμβούλους. Η ομάδα θα διευθύνεται από τους Joel Grau, Andrew Jenke και Nick Colman, μαζί με άλλους Managing Directors που διατηρούν έδρα στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Μιλάνο, στην Αθήνα, στο Δουβλίνο και στη Λισαβόνα.

  Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην ηπειρωτική Ευρώπη διατηρούσαν στους ισολογισμούς τους μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ στο τέλος του 2017. Η Alantra CPA θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της στη συνεχιζόμενη αποκατάσταση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί τις σημαντικές ανάγκες τόσο των τραπεζών όσο και των χρηματοοικονομικών επενδυτών, με στόχο τη βελτίωση της ρευστοτητας και της βέλτιστης διαχείρισης των σχετικών κινδύνων.

  Η Alantra και η KPMG θα συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων έργων τους και για την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Alantra CPA είναι μέλος του Ομίλου Alantra, μιας παγκόσμιας ανεξάρτητης εταιρείας παροχής υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και asset management με τοπική παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες σε τέσσερις ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης από το 2015 και έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 550 εκατ. ευρώ.

  Όπως δήλωσε ο Santiago Eguidazu, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alantra, "η εξαγορά αυτή είναι πολλαπλά επωφελής για τους πελάτες μας. Αρχικά, επειδή αυτή η προσθήκη θα εδραιώσει την Alantra ως τον πλέον ολοκληρωμένο και καινοτόμο σύμβουλο τραπεζικών ιδρυμάτων και παγκόσμιων χρηματοοικονομικών επενδυτών. Επιπλέον, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τα πολλαπλά οφέλη του εταιρικού μοντέλου μας σε σχέση με την προσέλκυση υψηλής ποιότητας επαγγελματιών ". 

  Ο Joel Grau, Διευθύνων Εταίρος της Alantra CPA, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο στρατηγικό μας σχέδιο δόμησης μιας διεθνούς δραστηριότητας που είναι σε θέση να παρέχει ανεξάρτητες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε συναλλαγές δανειακών χαρτοφυλακίων . Ο Andrew, ο Nick και η ομάδα τους χαίρουν ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης στην αγορά και είμαστε πεπεισμένοι ότι με αυτή τη συμφωνία η Alantra CPA θα γίνει ο κορυφαίος σύμβουλος στην σχετική αγορά της Ευρώπη".

  Ο Andrew Jenke, ο οποίος θα συμμετέχει ως Διευθύνων Εταίρος στην Alantra CPA, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πετύχει αυτή τη συμφωνία με την Alantra η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης ομάδας παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συναλλαγές δανειακών χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη. Η παγκόσμια παρουσία, η οικονομική ισχύς και το μακροπρόθεσμο όραμα της Alantra, που οφείλονται στο εταιρικό της μοντέλο, θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς πελάτες μας σε ολόκληρη την Ευρώπη ".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων