Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 23:52

  Fed: Απέρριψε ξανά το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης του βραχίονα της Deutsche Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fed: Απέρριψε ξανά το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης του βραχίονα της Deutsche Bank

  Τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης του αμερικανικού βραχίονα της Deutsche Bank απέρριψε για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών η Federal Reserve, ενώ παράλληλα περιόρισε το εκτιμώμενο μέγεθος για τα μερίσματα που είναι ικανές να αποδώσουν οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

  Η ανακοίνωση συνοδεύει τα συμπεράσματα των ετήσιων stress tests που διενεργεί η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ σε 35 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των συνολικών παγίων του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

  Για την Deutsche Bank αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν "ουσιαστικές αδυναμίες στα στοιχεία και τους ελέγχους που στηρίζουν τη διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης καθώς και αδυναμίες στις προσεγγίσεις και υποθέσεις που χρησιμοποίησε για να προβλέψει τα έσοδα και τις ζημιές υπό δυσμενείς συνθήκες".

  Από τη στιγμή που η Deutsche Bank εδρεύει στη Φρανκφούρτη, η αποτυχία δεν θα περιορίσει απαραίτητα τις επαναγορές μετοχές και τα μερίσματα που προσφέρει στους επενδυτές. Ωστόσο η Fed δεν προσυπογράφει την οποιαδήποτε πληρωμή μερίσματος από τον αμερικανικό βραχίονα.

  Ξεχωριστά η Fed ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την State Street.

  Οι American Express, JP Morgan Chase, Keycorp και M&T Corporation καλούνται να αλλάξουν τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης καθώς θα εμφάνιζαν τουλάχιστον έναν δείκτη επάρκειας χαμηλότερο του ελάχιστου απαιτούμενου υπό την εφαρμογή του δυσμενούς σεναρίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων