Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 16:34

  Ο πρωθυπουργός της Δανίας καλεί την Ευρώπη να επανεξετάσει τη σκοπιμότητα του αγωγού Nord Stream 2

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο πρωθυπουργός της Δανίας καλεί την Ευρώπη να επανεξετάσει τη σκοπιμότητα του αγωγού Nord Stream 2

  Ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Ράσμουσεν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Κίεβο με τον Ουκρανό ομόλογο του Βίκτορ Γκρόισμαν υποστήριξε ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream- 2 θα πρέπει να συζητηθεί από τους Ευρωπαίους καθώς είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Παράλληλα δήλωσε ότι η χώρα του ενδέχεται να ψηφίσει νόμο, ο οποίος θα της επιτρέψει από νομικής απόψεως να μπλοκάρει ή να αναστείλει την κατασκευή του αγωγού. Ο Ράσμουσεν θεωρεί ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, την οποία έχει αναλάβει η Gazprom , έχει γεωπολιτικά κίνητρα και ως εκ τούτου η Δανία δεν μπορεί να δώσει αυτοτελώς την έγκριση της για την κατασκευή του έργου.

  Η Δανία είναι μια από τις χώρες, μέσα από τα χωρικά ύδατα της οποίας θα πρέπει να περάσει ο αγωγός Nord Stream-2. Η Γερμανία, η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δώσει ήδη την άδεια τους για την διέλευση του αγωγού μέσα από τον επικράτεια τους.

  Ο αγωγός Nord Stream-2 συνιστά επέκταση του αγωγού Nord Stream ο οποίος ήδη λειτουργεί, συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, όπου καταλήγει υποθαλάσσια μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής παρακάμπτοντας χώρες διέλευσης όπως είναι η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Πολωνία και άλλες ανατολικό-ευρωπαϊκές χώρες της και χώρες της Βαλτικής.

  Ο αγωγός Nord Stream-2 επαναλαμβάνει στην ουσία την πορεία διέλευσης του αγωγού Nord Stream, και θα περάσει μέσα από αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και χωρικά ύδατα πέντε χωρών -- της Ρωσίας , της Φινλανδίας, της Ελβετίας , της Δανίας και της Γερμανίας. Το συνολικό του μήκος θα φθάσει τα 1200 χιλιόμετρα, ενώ θα μπορεί να διοχετεύει ετησίως στην Ευρώπη 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων