Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 13:34

  Επιχείρηση-σκούπα σε τράπεζες στην ΕΕ κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επιχείρηση-σκούπα σε τράπεζες στην ΕΕ κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

  Οι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται αντιμέτωπες με μια επιχείρηση των αρχών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετά από κατηγορίες για παραβάσεις σε δύο τράπεζες της Λετονίας και της Μάλτας, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο κορυφαίους αξιωματούχους.

  Η κατάρρευση της λετονικής ABLV και το πάγωμα των δραστηριοτήτων της Pilatus Bank της Μάλτας, εξέθεσε τις ελλείψεις στις πρόσφατες αναθεωρήσεις των κανόνων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κάτι που προσπαθεί τώρα η ΕΕ να αντιμετωπίσει.

  Και οι δύο τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο των κατηγοριών για ξέπλυμα από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ευρωζώνης, Daniele Nouy, δήλωσε πως αποκάλυψε μια "πολύ ενοχλητική" αδυναμία στην ευρωπαϊκή εποπτεία.

  "Υπάρχει συμφωνία για τη σημασία της ενίσχυσης της τρέχουσας εποπτείας αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων για το ξέπλυμα χρήματος", αναφέρει σε επιστολή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.

  Ωστόσο η συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος είναι ακόμη αδύναμη και έχει αποτρέψει μέτρα επιβολής, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπήρξε σοβαρή υποψία παραβίασης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων