Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 15:40

  Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ

  Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στο Πεκίνο, δηλώνοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία για να εμπλουτίσει την ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία των δυο χωρών.

  Σήμερα ο κόσμος υφίσταται βαθιές και περίπλοκες αλλαγές, δήλωσε ο Σι, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία προκειμένου να συνεχίσουν οι διμερείς σχέσεις να λειτουργούν ως μοντέλο για τον αμοιβαίο σεβασμό, την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και τις ανταλλαγές μεταξύ των χωρών.

  Σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός έχουν επισκεφθεί την Κίνα τους τελευταίους έξι μήνες, ο Σι δήλωσε ότι αυτό αποτυπώνει τη μεγάλη σημασία που η Γαλλία δίνει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και του υψηλού επιπέδου των σχέσεων αυτών.

  "Ως ολοκληρωμένοι στρατηγικοί εταίροι, η Κίνα και η Γαλλία πρέπει να ενισχύσουν την επίγνωση της εταιρικής σχέσης, να συνεχίσουν να οικοδομούν αμοιβαία εμπιστοσύνη, να αντιμετωπίζουν αλλήλους ισότιμα και να σέβονται και να προσαρμόζονται στα βασικά συμφέροντα και τις μεγάλες ανησυχίες αλλήλων", δήλωσε ο Σι. "Οι δύο χώρες πρέπει να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διάφορους μηχανισμούς και πλατφόρμες διαλόγου και ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Γαλλίας για την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και την εμβάθυνση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης".

  "Η Κίνα εκτιμά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει ενεργά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας Belt and Road", ανέφερε ο Σι.

  Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει "να υψώσουν τη σημαία της πολυμέρειας, να σέβονται τη δικαιοσύνη και να διαφυλάττουν από κοινού τους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων". "Η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή πλευρά για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα των διμερών δεσμών" δήλωσε ο Σι.

  Από την πλευρά του, ο Φιλίπ δήλωσε ότι η επιτυχημένη επίσκεψη του προέδρου Μακρόν νωρίτερα φέτος στην Κίνα έδειξε και πάλι τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Γαλλίας-Κίνας.

  Η Κίνα έχει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και έναν ρεαλιστικό τρόπο ανάπτυξης, δήλωσε ο Φιλίπ, προσθέτοντας ότι τα αναπτυξιακά επιτεύγματα της Κίνας είναι αξιοθαύμαστα.

  Η Γαλλία, έχοντας εμπιστοσύνη στις σχέσεις με την Κίνα, ελπίζει να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού και να προωθήσει τη στρατηγική συνεργασία στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, στην αεροδιαστημική και την αεροπορία, δήλωσε ο Φιλίπ.

  Η πρωτοβουλία Belt and Road είναι ένα όραμα συνεργασίας που είναι στραμμένο προς το μέλλον και είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της ανθρωπότητας, πρόσθεσε.

  Η Γαλλία ακολουθεί μια ανεξάρτητη πολιτική σε διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε ο Φιλίπ, σημειώνοντας ότι με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πολυμέρεια, είναι πολύτιμο να έχουμε έναν σταθερό, συνεργάσιμο εταίρο.

  Η Γαλλία ελπίζει να συνεργαστεί με την Κίνα για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και θα συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, δήλωσε ο Φιλίπ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων