Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουν-2018 23:36

  Fed: Και οι 35 τράπεζες είχαν επαρκή κεφάλαια μετά τα stress tests

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fed: Και οι 35 τράπεζες είχαν επαρκή κεφάλαια μετά τα stress tests

  Όλες οι αμερικανικές τράπεζες που μπήκαν στο "μικροσκόπιο" της Fed διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, έδειξαν τα stress tests της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

  Πιο συγκεκριμένα, η Fed ανακοίνωσε ότι και οι 35 τράπεζες διατηρούν την ελάχιστη απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια υπό ένα "έντονα δυσμενές" σενάριο που θα τους επέφερε συνολικές ζημιές 578 δισ. δολαρίων.

  Αθροιστικά, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας tier 1, θα υποχωρούσε από το πραγματικό επίπεδο του 12,3% στο δ' τρίμηνο του 2017, στο 7,9% στο πλαίσιο του stress test. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε σχέση με το 9,2% που εμφάνισαν οι τράπεζες στο test του περασμένου έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Fed, τα αποτελέσματα φανερώνουν ένα καλά κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό τομέα. 

  "Παρά το δυσμενές σενάριο και άλλους παράγοντες που επηρέασαν το τεστ αυτής της χρονιάς, τα επίπεδα κεφαλαίων των τραπεζών σε ένα υποθετικό σενάριο ραγδαία παγκόσμιας ύφεσης είναι υψηλότερα από τα κεφάλαια που είχαν στην πραγματικότητα οι μεγάλες τράπεζες λίγο πριν την πιο πρόσφατη ύφεση", αναφέρει ο αντιπρόεδρος Εποπτείας Randal Quarles.

  Αυτός ήταν απλά ο πρώτος γύρος των stress tests καθώς τα αποτελέσματα του περιεκτικού ελέγχου κεφαλαίων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Τότε μόνο θα μάθουν οι μέτοχοι των τραπεζών πόσα μερίσματα και επαναγορές μετοχών μπορούν να λάβουν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων